ANKAMARKO | Çerez Politikamız

Çerez (Cookies) Uygulamaları Politikası

Güncellenme Tarihi.

İşbu Sözleşme, 15 Şubat 2021 tarihinde güncellenmiştir.

İşbu Çerez Uygulamaları Politikası, ANKAMARKO - ANKAMARKO MEDYA EĞİTİM DANIŞMANLIK TARIM TURİZM YAZILIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“ANKAMARKO”) tarafından yürütülen https://www.ankamarko.com/ internet sitesi ve Tüm “ANKAMARKO Web Siteleri” için geçerlidir.

​​

ANKAMARKO, deneyimlerinizi geliştirmek için ANKAMARKO Sitelerinde çerezler kullanabilir. Kullanılan çerezler sisteminizden ve/veya sabit diskinizden herhangi bir bilgi toplamaz. ANKAMARKO Sitelerinde isim ve e-posta adresi ile tanımlanmazsınız; bununla beraber ilk girişinizde sayı ve dizinler atanır.

Çerezler nedir?

Çerezler, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından tarayıcınıza gönderilen küçük bir metin parçasıdır ve ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Çerezler sayesinde bir sonraki ziyaretinizde daha iyi ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi yaşarsınız. Çerezlerin kullanılma amacı, internet sitesini ziyaret eden kullanıcıya kolaylık sağlamaktır.

Çerez Türleri ve Özellikleri

A. Geçici Çerezler:

Geçici çerezler, sadece oturum sırasında geçici olarak depolanır ve en kısa sürede tarayıcınızı kapattıktan sonra kaldırılır.


B. Kalıcı Çerezler:
Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayar/ mobil cihazda kalır ve internet sitesine döndüğümüzde sizi tanımak için kullanılır. Kalıcı çerezlerin süreleri dolana kadar yeni bir çerez yüklenir, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır.


C. Hedef/Reklam Çerezleri:
Reklam çerezleri, bir uygulama/internet sitesine veya kullanım ziyareti sırasında üçüncü bir şahıs tarafından yüklenen çerezlerdir. Reklam çerezleri, üçüncü bir şahsa sitemize ziyaretinizle ilgili bazı bilgileri iletmek için kullanılır. Bu çerezlerin kullanım amaçları; ilgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek; gösterilen reklam sayısını sınırlamak; reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek; ziyaret tercihlerinizi hatırlamak.


D. Zorunlu Çerezler:
Gerekli ve önemli çerezlerdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve internet sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve internet sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır.


E. Performans ve Analiz Çerezleri:
Ziyaretçilere daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla internet siteleri ve uygulamalar için kullanılan çerezlerdir. Bu çerez türü ile müşteri deneyimini iyileştirme ve kişiselleştirme yapmak mümkündür. Elde edilen veriler arasında giriş yapılan sayfalar, yönlendirmeler, erişim yapan kişinin platform tipi, tarih/saat bilgileri, arama terimleri ve kullanırken girilen diğer metinler gibi ayrıntıları içerir. 


F. İşlevsellik Çerezleri: 
İşlevsellik çerezleri, internet sitesinde ziyareti kolaylaştırmak ve tarama deneyiminizi geliştirmek için kullanılan çerezlerdir. Tercih ettiğiniz dil, düzen veya renk şeması gibi belirli ayarları, hatırlamak için izin verir.


H. İzleme Çerezleri:
İzleme çerezleri ziyaretçilerin Internet tarama davranışlarını izlemek ve ziyaret ettikleri çeşitli internet sitelerinden kendi tarama davranışına veri ve bilgi toplamak için kullanılır.


Kullanım Amaçlarına Göre Çerez Türleri

Oturum Çerezleri:
Bu tür çerezler internet sitelerinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir. İnternet sitesinin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinden faydalanılmasını bu çerezler sağlar. Oturum çerezleri, internet sitesinde sayfalar arasında bilgileri taşıyabilmek ve bilgileri tekrardan girmek zorunluluğunu ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.


Performans Çerezleri:
Bu çerezler aracılığıyla, sayfaların ziyaret sıklığı, varsa ilgili hata iletileri, sayfalarda geçirilen zaman ve kullanıcının internet sitesini kullanma şekliyle ilgili bilgileri toplanır. Bu bilgiler aracılığıyla, internet sitesinin performansının arttırılması sağlanır.


Fonksiyonel Çerezler:
Bu çerezler ile kullanıcının site içinde yapmış olduğu seçeneklerin hatırlanması sağlanır ve böylelikle kullanıcıya kolaylık sağlanmış olur. Bu çerezler ile kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanır.


Reklam Ve Üçüncü Taraf Çerezleri:
İnternet sitelerinde bazı fonksiyonların kullanımı amacıyla üçüncü taraf tedarikçilerine ait çerezler kullanılır.


Ne Tür Çerezler Kullanıyoruz?

ANKAMARKO, kendi Sitelerinde Oturum Çerezleri, Performans Çerezleri, Fonksiyonel Çerezler ve Reklam ve Üçüncü Taraf Çerezleri kullanmaktadır.

 

Zorunlu Çerezler:  Bu çerezler, ANKAMARKO Sitelerinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir, sitelerimizde gezinmenizi ve site özelliklerinden faydalanmanızı sağlarlar. Aynı oturum içerisinde bir sayfaya geri dönüldüğünde önceki eylemleri hatırlama (ör. metin girişi) buna örnek verilebilir. Bu çerezler kimliğinizi tanımlamaz. Eğer bu çerezleri kabul etmezseniz, internet sitesindeki veya sitenin bazı bölümlerindeki performans etkilenebilir.


Performans Çerezleri: Bu çerezler; ziyaret edilen alanlar, sitede geçirilen zaman ve karşılaşılan hata mesajları gibi sorunlar hakkında bilgiler sağlayarak ziyaretçilerin internet sitemizle nasıl bir etkileşime girdiğini anlamamıza yardımcı olur. Bu da internet sitemizin performansını iyileştirebilmemizi sağlar.    Bu çerezler kimliğinizi tanımlamaz. Tüm veriler isimsiz bir şekilde alınır ve bir araya getirilir.


Hedefleme / Reklam Çerezleri:   Bu çerezler size ve ilgi alanlarınıza yakın olan içerikleri sunmak amacıyla kullanılır. Hedefli reklamlar sunmak veya bir reklamın size görüntülenme sayısını kısıtlamak amacıyla kullanılabilir. Ayrıca ANKAMARKO ve ANKAMARKO dışı web sitelerindeki reklam kampanyalarının verimliliğini ölçmemize de yardımcı olur. Bu çerezleri, ziyaret ettiğiniz internet sitelerini hatırlamak amacıyla kullanabilir ve bu bilgileri reklam verenler ve kendi firmalarımız dahil olmak üzere üçüncü partilerle paylaşabiliriz.    Bu çerezlerin birçok türü, tüketicileri IP adresleri ile takip ederek kimlik tanımlayıcı bilgiler toplayabilir. Toplanan bilgi ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığı hakkında ayrıntılı bilgi için, yukarıdaki Hedefleme / Reklam bölümüne bakın.


ANKAMARKO, çerezler aracılığıyla topladığı bilgileri ANKAMARKO Gizlilik Politikası’na uygun olarak kullanmaktadır.

ANKAMARKO Sitelerini ziyaret etmeye devam ederek çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesine izin vermiş oluyorsunuz. Cihazınıza çerezler yerleştirilmesini istemiyorsanız tarayıcınızın ayarları veya seçeneklerinden çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz veya ANKAMARKO Sitelerini kullanmamalısınız. İnternet sitesi ziyaretinizde en iyi deneyimi yaşayabilmek için çerezlerin kullanımını reddetmemenizi öneririz.

Çerezleri ne amaçla kullanırız?

Çerezleri, ANKAMARKO Sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak, ANKAMARKO Sitelerini ve hizmetlerimizi ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek amacıyla kullanırız. Çerezler aynı zamanda gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılır. Ayrıca çerezleri, kullanıcıların sitelerimizi nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanmaktayız. Ziyaret ettiğiniz bazı sayfalar, piksel etiketleri (temiz gif olarak da adlandırılır) kullanarak, tanıtım faaliyetlerimizi ve internet sitesi geliştirmelerimizi doğrudan desteklemekte olan üçüncü partilerle paylaşılabilecek bilgileri alabilir. Örneğin, ANKAMARKO Sitelerine gelen ziyaretçilere dair internet sitesi kullanım bilgileri, internet sitelerimizdeki banner reklamlarının daha etkili bir şekilde görünürlüğünü sağlamak amacıyla üçüncü parti reklam ajanslarımızla paylaşılabilir.

Üçüncü parti çerezleri nasıl kullanıyoruz?

Sağladıkları servisleri size sunabilmeleri için, ANKAMARKO Sitelerini ziyaret ettiğinizde cihazınızda sizin adınıza çerez ayarları yapan bazı üçüncü parti tedarikçilerle çalışıyoruz. Bu çerezler ve bu çerezleri almaktan nasıl vazgeçebileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi için, aşağıdaki ilgili bölümlere bakın.

ANKAMARKO Sitelerini ziyaret ettiğinizde üçüncü parti internet siteleri veya domainlerinden çerezler alabilirsiniz. Bu çerezler hakkında ayrıntılı bilgiler, ilgili üçüncü parti internet sitesinde mevcut olabilir.

Çerezleri nasıl kontrol edebilir veya silebilirsiniz?

Genel olarak internet tarayıcıları, çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Tarayıcılar, çerezleri engelleyecek veya cihaza çerez gönderildiğinde kullanıcıya uyarı verecek şekilde ayarlanabilir. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının yardım menüsüne bakılabilir.  

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddetmeniz durumunda, internet sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat internet sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Çerezleri Kapatmak İçin;


Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Cookies in Chrome(Yeni sekmede aç).


Internet Explorer kullanıcıları için: “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Cookies in Internet Explorer(Yeni sekmede aç).


Firefox kullanıcıları için: “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Cookies in Mozilla Firefox

ANKAMARKO - ANKAMARKO MEDYA EĞİTİM DANIŞMANLIK TARIM TURİZM YAZILIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“ANKAMARKO”) olarak veri sorumlusu sıfatıyla (KVKK 10.a), internet sayfamızın kullanımını kolaylaştırmak, başta danışmanlık olmak üzere her türlü hizmetlerimizi ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek, gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak, ziyaretçilerimizin internet sayfamızı nasıl kullandıklarını anlayabilmek, sayfamızın yapısını ve içeriğini iyileştirebilmek, internet sayfamızı geliştirmek, kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek amacıyla (KVKK 10.b) çerezler (cookies) vasıtasıyla verileriniz “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebi ile tamamen veya kısmen otomatik yolla işlenmektedir (KVKK 10.ç). Bu verileri, sosyal medya, reklam ve analiz oluşturma çözüm ortaklarımızla paylaşıyoruz (KVKK 10.c). KVKK’nın 11. Maddesi kapsamında a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; b) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme; d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme; e) Kanun’un 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme; f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme; g) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır (KVKK 10.d). Kanun’un 11. Maddesinde sayılan haklarınız konusunda taleplerinizi bize (ANKAMARKO - ANKAMARKO MEDYA EĞİTİM DANIŞMANLIK TARIM TURİZM YAZILIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“ANKAMARKO”) ) iletebilir ve sizin için hazırladığımız KVKK Talep Formu’muzu kullanabilirsiniz. Sitemizde gezinmeye devam etmeniz halinde cihazınızdaki çerezlere erişebileceğimizi de kabul ediyorsunuz. Ayrıntılı bilgiye ve çerezleri engelleme yöntemlerine Çerez Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.